mandag 29. juni 2009

Jerusalem 6.dag

Ja, nå er det 6.dagen vi er her i byen. Det har gått fort, samtidig som det føles som vi har vært her utrolig lenge. Dagene går til turer i og utenfor byen, lesing, forelesninger, shopping, åndelig fellesskap og sosialt.
Her er hele gjengen jeg reiser med. Jeg står helt til høyre.

I dag har vi vært på Tower of David, et museum der vi så mye fra Jerusalems historie. Vi har flere rådyktige forelesere med oss, blant annet Jan fra Norge og Sigalit fra Israel. Sigalit har bodd i Norge i 12 år, så hun snakker godt norsk, og er en virkelig dyktig lærer. Hun har doktorgrad i minoritetsgrupper, og kan mye om det, og om jødenes historie, og konflikten her i landet. Jan jobber til vanlig på NLA, men har bodd i Israel i 8 år, og kan det meste om landet og Bibelen. Vanvittig spennende å høre dem fortelle.
Jan, en av foreleserne våre, forklarer oss hvor ting er i Jerusalem.

Ellers har vi gått Via Dolorosa i dag, den veien Jesus gikk med korset, fra Antoniaborgen, hvor han ble dømt, og til Golgata, hvor han ble korsfestet.
Dette er sannsynligvis det stedet der Jesus falt under korset første gangen.

I går var vi på tempelhøyden, der nå Klippedomen er, og muslimenes store hellige sted er, og på ettermiddagen var vi med på kveldsbønn i en syrisk-ortodoks kirke.
Klippedomen

Syrisk-ortodokse kirka

I morgen skal vi blant annet til Hebrew Universety, og så får vi se hva som skjer ellers.

Ingen kommentarer: