fredag 10. juli 2009

Beit Jala og Yad Hashmona

Det skjer så mye her på turen at eg får ikkje prioritert å oppdatere bloggen. Men her komme et lite innlegg. Siden forrige innlegg har me vært i Beit Jala, nabobyen til Betleheim, og nå har me komt til Yad Hashmona, et leirsted midt inni ein furuskog... Det e deilig og varmt, og siden me bur så øde, går det mest i forelesninger, soling og lesing nå.

I Beit Jala skjedde det litt meir. Me va blant aent nåken turar inn te Betlehem (ein halvtime å gå), der me besøkte Betlehem Bible College, Fødselskirka og va ein aen tur inne i byen for å handle og spise lunsj. Me fekk også være med på gudstjeneste i kirka på hotellet der me budde, og siden dette e ei sangglad gruppe, så laga me et kor for anledningen, og sang to norske sanger for de. Beit Jala og Betlehem ligge i Palestina, evt på Vestbredden. Her merka me konflikten ganske masse. Det e mange ting som skjer i Israel som ikkje e bra, og eg må sei at det e vanskelig å ta side etter å ha vært her. Begge sider oppleve tøffe ting, og begge sider har nåke rett. Men koss ein kan løyse konflikten, det vett bare Gud. Ein av de som hadde forelesning for oss mens me va der, va ein som jobbe i ein organisasjon som hette Musalaha. De drive forsoningsarbeid blant aent mellom kristne palestinere og messianske jøder. Kjempe spennende arbeid som eg trur kan bære masse frukt.

Onsdag drog me videre, og brukte nåken timer på ørkenvandring. Me gjekk langs ein vannledning som sannsynligvis blei bygd under Herodes den store (som var konge då Jesus blei født), og fekk bada i kildene der vatnet kom fra. For å komme fra Jerusalem til Jeriko gjekk ein gjennom denne ørkenen, så Jesus har heilt sikkert gått der... :o)

På ettermiddagen kom me til Yad Hashmona som e den plassen me e på nå. Det e et stort leirsted opprinnelig bygd av finner, så det e veldig skandinavisk stil. Første trehusa me har sett etter me kom te Israel og Palestina. Her e det ikkje så masse å gjer, så nå går det mest i forelesninger, lesing og soling. I mårå ska me te Tel Aviv, og forhåpentligvis på gudstjeneste i ein messiansk jødisk menighet. Glede meg masse.

Utsikt fra taket på hotellet
Fødselskirka i bakgrunnen og liten markedsplass foran
Ute og spiste i Beit Jala
Vannledningen gjekk fra kilden og til Jeriko
Her e kildene me bada i
Kameler e kule...
Måtte bare ta bilde av Subaruen i ørkenen, akkurat lik vår gamle...
Nærmeste spisested i Yad Hashmona, totalt inspirert av Elvis...

Ingen kommentarer: